Om

Charlotte Rydborg   

lidt om mig og mine billeder

At male et andet menneske er meget intenst og fangede mig fuldstændig, da jeg for mange år tilbage begyndte at male. Når jeg ind imellem maler andre motiver, går der ikke længe, før jeg vender tilbage til ansigtet - jeg ved faktisk ikke helt hvorfor...

Ansigtet. Mimikken. Øjnenes eget liv. Furer. Rynker. Små næsten umærkelige trækninger - i mundvigen eller øjenkrogen. Det er oftest mit udgangspunkt: ansigtet - først opløst i smukke former og linjer, som efterhånden samler sig til et helt maleri. 

De seneste år har jeg fået mere krop og rum i mange af mine motiver.


Inspirationen får jeg ofte fra mit eget liv sammen med andre mennesker. Det kan være det blik, som min datter giver sin far, når han fortæller en en plat vittighed. Fordybelse min søn giver sit guitarspil.

Ulvene sneg sig ind i Danmark for nylig - og det gav tanker om små piger og gamle eventyr. Og så kom der helt nye billeder. Kan en ulv have et ansigt?

Senest har klimadebatten givet inspiration, sammen med et foredrag af Jesper Teilgaard og gamle fotos fra familiealbummet. Den inspiration kan ses i værket "Familie på toppen". Og der er flere på vej.Stemninger. Det er vigtigt for mig, at både figuren, men også hele billedet udtrykker en stemning. Jeg vil gerne opnå, at mit maleri er et øjebliksbillede. Jeg er optaget af mennesker og deres relationer til hinanden eller det, der sker omkrig dem. Mit billede er kun lykkedes, hvis det siger "noget". Hvad dette noget er, er jo individuelt.

Jeg håber på, at billedet fortæller dig en historie eller stiller dig et spørgsmål.