Bestilling af portræt

Charlotte Rydborg   

Bestilling af portræt

Er du interesseret i at bestille et portrætmaleri, vil jeg bede dig om at kontakte mig via mail.


- Er et portræt ikke bare et malet foto?

I et portræt er det selvfølgelig meget vigtigt, at der er fuldstændig genkendelighed med den portrætterede i maleriet. Jeg gør mig meget umage med at gengive de rigtige proportioner. Genkendelsen af den portrætterede skal virkelig stå knivskarp, MEN der skal også være noget mere end det: Stemning. Anelser. Følelser. En fortælling. Lige som mine øvrige malerier, skal et portrætmaleri give beskueren en oplevelse, noget som fænger, som er interessant - også for de mennesker, som ikke lige er i nær relation til den portrætterede.

I mine malerier er derudover også former, farver og komposition en del af overvejelserne i opbygningen af billedet.


- Skal jeg så sidde model?

Allerbedst er det jo at have personen, som skal portrætteres som levende model. Men da det ofte er besværligt, vil jeg bede dig om at have mange billeder af personen. Gerne hverdagsbilleder og meget gerne i godt lys med stor forskel på lys og skygge. Jeg vil spørge ind til hvilke karakteristika, den portrætterede har. Evt. også billeder af ting eller steder, som har betydning for personen. Portrætterne herunder er alle malet ud fra fotos.


- Hvad nu hvis jeg ikke bryder mig om portrættet?

Det er vigtigt for mig, at et portræt lever op til dine forventninger. Når du bestiller et portræt af mig, regner jeg selvfølgelig med, at du er seriøs i din bestilling. Skulle det færdige maleri alligevel ikke leve op til dine forventninger, er der naturligvis ingen købetvang.


Her kan du se nogle eksempler af mine portrætmalerier:

Emil

Freja og Marie

Ane og Peter

Jesper Binzer

Erik


Ann Sofie


Margrethe